donderdag 22 november 2012

Een recept voor heerlijke chocolademousse

Danku Johan Jast voor de mooie foto ;-)

Wat heb je nodig Voor 4 personen:

200 gram pure chocolade (1 reep per persoon of je kan ook paaseitjes gebruiken of eender wat)
4 el melk
1 eidooier
5 eiwitten
250 ml room
2 el poedersuiker
1 koffielepel likeur (ik heb toevallig baileys staan)
Eventueel iets zuur om te versieren (aalbessen, frambozen,…)

Smelt de chocolade samen met de melk au bain-marie.
Klop de eidooier met 1 eetlepel poedersuiker en de likeur tot een schuimige massa.
Roer de chocolade erdoor.
Klop de eiwitten stijf.
Klop de room luchtig met 1 eetlepel poedersuiker.
Spatel de room door de chocolade en haal daarna het schuim van eiwitten erdoor.
Verdeel de chocolademousse over de kommetjes en laat enkele uren (of een nacht) opstijven in de koelkast.
In feite is de chocolademousse nu klaar maar hij is nog lekkerder met iets zuur als versiering zoals een takje aalbessen of enkele framboosjes.

Foto genomen door Johan Jast (dankjewel!) www.johanjast.com

2 opmerkingen:

  1. Isabelle Guiomar Vaz23 november 2012 om 01:49

    MMMMMMM!
    Dat klinkt LEKKER!! ;o)

    Alleen.. Paaseitjes gebruiken? Wie heeft dat nu nog? :P ;o)

    Ben benieuwd naar de rest van de site! dit ziet er in ieder geval al goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Danku :-)
      Tjah, wij heben dus nog paaseitjes, hoe zou dat nu komen hè ;-)

      Verwijderen